Kaj so kosmiči brez glazure?

Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, hotspot primerjava
Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, ikona za hotspot sestavin

Brez škodljive zunanje plasti, obložene z glazuro. Ves okus prihaja iz sredice.

Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, ikona za hotspot sestavin

Sredica polna kakava in beljakovin. Ves okus prihaja iz sredice.

Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, ikona za hotspot sestavin

Sredica polna pšenice in sladkorja. Kakav je prisoten zgolj za barvo.

Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, ikona za hotspot sestavin

Glaziran zunanji sloj, obložen s sladkorjem, kakavom in drugimi dodatki za intenzivnejši okus in obstojnost. Večina okusa izhaja iz tega sloja.

Vsi vemo kaj je to, nikoli pa nismo šli za tem
Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, zvezda sticker
Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, blog slika

Opaziš kdaj, da mleko med obrokom kosmičev porjavi? To se zgodi, ker kosmiči "spustijo" okus (glazuro) v mleko.

Ta okus ne prihaja iz sredice kosmiča, ampak iz glazure (postopek, znan kot "coating" – pogosto uporabljan angleški izraz). Gre za način, s katerim lahko hitro obogatiš okus kosmičev in prihraniš na kakavu (ali katerem koli drugem okusu ali aromi).

Ta postopek naredi izdelek manj kakovosten, bolj poceni in dostopen masovnemu trgu.

Glazura je običajno mešanica kakava, sladkorja, emulgatorjev in drugih dodatkov, ki se naknadno nanese na kosmiče s pomočjo velikega bobna ("coating drum" – najpogosteje uporabljen angleški izraz).

Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, kosmič sticker
Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, kosmič sticker
Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, kosmič sticker
Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, kosmič sticker
Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, blog slika

Klasični kosmiči, označeni kot "vitaminski"?

V mnogih primerih, da bi "ublažili" škodljivost glazur, ji dodajo majhno količino vitaminov, da izdelek lahko označijo kot "vitaminski". Vendar je ta količina zanemarljiva in niti približno ne pretehta škodljivih sestavin v glazuri.

Posledica postopka dodajanja glazure je, da je prvi vtis kosmiča zelo močan ali oster okus, ki se v mleku postopoma porazgubi, saj je večina okusa v glazuri in ne v sredici kosmiča.

Običajen potrošnik običajno ne razmišlja o postopkih in kompleksnostih izdelave kosmičev, edino, kar ga zanima je to, da so okusni, četudi niso nujno visoke kakovosti.

Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, kosmič sticker
Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, blog naša zgodba slika

Mi tega postopka ne uporabljamo

Naši kosmiči so popolnoma brez glazure. Ves okus prihaja iz sredice kosmiča. Ker ob visokih temperaturah pri pripravi kosmičev okus kakava oslabi, smo morali uporabiti 2x več kakava, kot je industrijski standard, čeprav je trenutno stanje na trgu kakava kaotično. Lahko bi prihranili čas in denar ter se odločili za glazuro, vendar smo hoteli in hočemo stati za našo vizijo – ponuditi le najboljše izdelke, brez kompromisov!

Ker so naši kosmiči brez glazure, morda na prvi vtis nimajo tako močnega okusa kot klasični, vendar ko se jih prelije z mlekom, se ta okus obogati. Za razliko od klasičnih, kjer se okus hitro porazgubi.

Šele ko kosmiči pridejo v stik z mlekom in se kakav iz sredice ter mleko povežeta, naš okus zares zaživi.

Ker se kosmiči običajno jedo z mlekom, smo ustvarili kosmiče, ki odlično 'sodelujejo' z njim!

Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, kosmič sticker
Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, kosmič sticker
Paldy, beljakovinski kosmiči brez sladkorja, kosmič sticker